אבטחת חיי אדם בשבת

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 07/08/13 17:29 א באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני גר במרכז,נשוי טרי ושומר שבת. ואני ואישתי מעוניינים להביא בקרוב ילד לעולם. כרגע אנחנו גרים אצל ההורים, לעתים אצלי לעתים אצלה, וזה ממש לא נוח ומרגיש לי לא בריא כל כך. אנחנו רוצים לעבור לדירה משלנו אך באמת שהמצב הכלכלי קשה. שקלתי להחליף עבודה מזה כמה חודשים אך השבוע קיבלתי הצעה לקידום בעבודה הנוכחית, מה שיעזור לנו מאוד בע״ה. העניין הוא שייתכן ולעתים אצטרך לעבוד בשבת לכמה שעות. לא כמשהו קבוע אלא במקרים שאחרים לא יוכלו לעבוד, להערכתי פעם בחודש. אני עובד באבטחה חמושה בנמל תעופה ואנו שומרים על חיי האנשים שנמצאים כאן. העבודה עצמה מוגדרת כשמירה על חיי אדם בלבד ובשום אופן לא על בניין נטוש מאדם או משהו כזה. אני לא יודע מה לעשות בנושא אשמח לקבל תשובתך. תודה והמשך שבוע טוב.

תשובה

לשואל: שלום
היות שמן הסתם הפעילות חלקה חיונית וצריכה שמירה ועל כן מותר להשתתף בהבטחה בשבת אבל יש להקפיד שבשבת כזו תהיה בנמל תעופה ולא לחלל שבת בנסיעה באמצע השבת לא בהלוך ובוודאי לא בחזור אלא אם כן יש סידור של הסעה ע"י נהג גוי.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה