אבהות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/09/11 00:26 כו באלול התשעא

שאלה

שלוום וברכה

ילדתי בן לאבי ילדיי לאחר הגירושין.הילד לא רשום בתעודת הזהות של ההאב.שהוצהתי אותו מבית החולים הוא לא היה איתי.הילד בן 8.כיצד אוכל לרשום אותו כבנו של אביו. במשרד בפנים אי אפשר

אשמח אם תאמר לי מה עלי לעשות

מודאגת מאוד האם

תשובה

יש אפשרות לרשום את הילד על שם אביו, וכדאי לעשות זאת.
הדרך היא ע"י שתתבעי את האב בבית משפט (תסבירי לו שזה ההליך הפורמלי) וביהמ"ש יורה על בדיקת רקמות. במידה ואכן יוכח שהוא אביו ניתן יהיה לרשמו כך בת.ז.
ללא בדיקת רקמות, אלא רק על סמך הצהרה של האבא ניתן לרשום רק עד גיל שנה.
זה מה אני יודע, אבל אני מציע שתתייעצי עם טוענת רבנית, היא אמורה להתמצא בזה. ויתכן שיש עוד דרכים יותר פשוטות.