״על שחל ופתן תדרך תרמס כפיר ותנין״

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/22 09:34 יא בניסן התשפב

שאלה

שלום,

רציתי לדעת למה רשום בתהילים: ״על שחל ופתן תדרך תרמס כפיר ותנין״ ?

בברכה,

כפיר

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית ציינת בשאלה ששימך כפיר ואכן נהוג בעם ישראל לקרוא בשמות גם על שם בעלי חיים כגון דוב זאב אריה צבי איל יעל איילה וכדומה.

בספר תהילים דוד המלך מציין שמי שבוטח בהשם ויודע את שמו הרי הוא מסוגל להכניע את הכוחות הרעים שהוא מכנה אותם על שמם של בעלי חיים.

ואני מצטט לך את פירושו של המלבים לפסוק זה

"

הדורך הוא כדרכו, והרומס משחית הדבר, (כמ"ש ישעיה ס"ג ג'), והכפיר הוא הצעיר מן השחל, והתנין קטן מן הפתן, על שחל הגדול תדרוך ברגליך, ואת הכפיר הקטן תרמוס בדרכך עליו, נגד תדרוך אמר ואפלטהו, ונגד תרמוס אמר אשגבהו, שהוא יותר מן ההפלטה שעוד יתגבר על המזיק לרמסו בכחו, וידע שמי הוא יותר מן החושק, שחושק אל הדבר ולא השיגו עדיין:"

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.