תרומת ביצית לאשת כהן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/05/21 05:27 ב בסיון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני רווקה בת 31. אוכל להיכנס להריון בעז"ה רק באמצעות תרומת ביצית.

כרגע נמצאת בקשר עם בחור שהוא כהן. השאלה היא מה זה אומר לגבי מקור תרומת הביצית עקב המחלוקת מי נחשבת ה'אמא'. האם ניתן לקבל תרומת ביצית מגויה? להבנתי קבלת תרומה מרווקה יהודיה אורכת מספר שנים...

בתודה רבה מראש על תגובתך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה לכם בשמחה.

קשה לפסוק בשאלה זו, שכן אין לנו מקורות עתיקי יומין בתחום זה. אולם נראה כדבר פשוט שאין הבדל בין כהן ובין ישראל בעניין זה, לאמור: כשם שמותר לישראל להפרות את אשתו שקיבלה תרומת ביצית מגויה, על אף שכמובן אסור לקיים יחסי אישות עם גויה - אין הבדל בין זה ובין כהן.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן