תפקיד הבעל בהליך גיור אישתו.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/04/21 12:19 ד באייר התשפא

שאלה

שלום.

הייתי רוצה לדעת מה דרוש מהבעל בהליך גיור אישתו והאם הוא אמור להוכיח את יהדותו ?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. הוכחת יהדות הוא תנאי בכל נישואין, כגוןן אם יש שטר נישואין של האבא והאמא, או אחים שהתחתנו וכדו', ובייחוד במי שמגיע מחו"ל חייב להביא איזה הוכחה ליהדות. (אין לכך קשר ישיר לגיור).

ב. תחילה יש להבין שגיור זה לא רק אקט מעשי, אלא זהו אקט רוחני, צריך שיהיה שינוי מהותי בהלך המחשבה, הגיור הוא כניסה לעם ישראל, קיום מצוות התורה וחכמים וכל המנהגים הכשרים של עם ישראל. אי אפשר להתגייר אם אדם לא רוצה לקיים חלק מהמצוות (אפילו מצוה אחת). מהות הגיור בעם ישראל הוא קבלת מצוות. עד כאן לעניין המתגייר עצמו, מכיוון שהיהדות מחשיבה משפחה יהודית ובהגדרות ההלכה הזוג הם מהות אחת, אין אפשרות לגייר רק חצי של הזוג, כיוון שהכל הוא אחד, ולכן גם מי שגר עם המתגיירת או שמתכננים להתחתן, הוא צריך להיות באותו מעמד כמו האשה, כולל קבלת עול מלכות שמים וקבלת מצוות. לכן אם אשה מתגיירת גם האיש צריך להשתנות להיות בדיו כמוה, ולפעמים הדרישה ממנו גדולה יותר, מכיוון שהאיש הוא בד"כ המוביל בבית והוא נותן את ההנהגות הראויות, לכן אדרבא הדרישה ממנו יתרה וחשובה יותר.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ