תפילת יחיד בעבודה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/01/22 08:51 יב בשבט התשפב

שאלה

1.האם מותר לעבוד במקום עבודה שבשביל לעבוד בו אצטרך להתפלל תפילת שחרית ביחידות?

ואם יש אפשרות להתחיל טיפה יותר מאוחר בכדי להתפלל במניין חובה לעשות זאת?

2.ומה בנוגע למקום עבודה שאין בו מניין לתפילת מנחה וערבית? אם מותר לעבוד בו?

תשובה

שלום

1. לתפילה במניין יש מעלה גדולה בהרבה על פני תפילה ביחיד. יש מחלוקת בין הפוסקים האם זה חיוב גמור להתפלל במניין או דבר ש"רק" מצריך השתדלות גדולה.

ומכל מקום, אדם לא חייב להפסיד ממון בשביל כך, ואם העבודה שלו מצריכה תפילה ביחיד (ואין לו עבודה אחרת, או שאין עבודה מקבילה מבחינת התנאים) יכול להתפלל ביחיד, וישתדל שתפילת עמידה תהיה בזמן שמתפללים בעירו תפילת עמידה בבית הכנסת.

אם יש אפשרות להתחיל את העבודה מאוחר יותר בשביל תפילה במניין ולא יפסיד הפסד משמעותי בגלל זה, בוודאי שנכון לעשות כן.

2. כנ"ל לגבי מנחה וערבית. ואם יכול להתפלל ערבית אחרי העבודה במניין יעשה כן, ואם לא, יתפלל ביחיד, וישתדל שיהיה בזמן תפילת הציבור כנ"ל.

כל טוב ובהצלחה