תפילין

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/04/21 09:27 ט באייר התשפא

שאלה

מה נשמע כבוד הרב, יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי ואני חייב תשובה אליהן כמו אם אני מניח תפילין בבוקר או בצהריים אחרי זמן השחרית אני עדיין צריך להתעטף בטלית? וגם אם אני מניח תפילין בצהריים האם יש משהו שונה שצריך להגיד?

תשובה

שלום וברכה,

א. אם אתה מניח את תפילין פעם ראשונה בצהריים, צריך לכתחילה להתעטף גם בטלית.(לא לעיכובא)

ב. אם אתה מניח את התפילין פעם ראשונה בצהריים, אתה צריך לומר לפחות את "שמע ישראל" (ושתי הפרשיות הראשונות)

וכן את שתי הפרשיות של, "קדש לי כל בכור" "והיה כי יבאך" (המובאות בסידור).

ואם רוצים אפשר להתפלל איתם גם את תפילת המנחה, וללמוד איתם תורה.

ברכה והצלחה