תפילין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 09/02/21 01:11 כז בשבט התשפא

שאלה

כאשר אני מניח תפילין יש לי צמיד ביג האם אני יכול להניח תפילין ושהרצועה של התפילין תהיה מעל הצמיד או שאני חייב להוריד את הצמיד מהיד כשאר אני מניח?

אשמח לתשובה

תשובה

לשואל שלום רב.

עדיף להעביר את הצמיד ליד השניה.

אמנם מעיקר הדין יוצאים ידי חובה. הצמיד בד"כ לא על הזרוע ולא על האצבעות אלא על החיבור בין היד לכף היד. כך שהוא איננו חוצץ בין התפילין ליד ב7 הכריכות (=הסיבובים) שעל הזרוע ולא בכריכות שעל כף היד. לכן מעיקר הדין זה אינו מפריע.

אבל המנהג הוא שלא יהיה חוצץ כלל כשאין בדבר צורך. ולכן עדיף להעביר יד. ואם אי אפשר אז יניח כך.

בברכה

אפי קיציס