תפילין

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/10/20 21:23 כג בתשרי התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני אדם מאמין אך חילוני, אני מניח תפילין כל בוקר לפני שאני יוצא לעבודה.. לפעמים יוצא שאני לא מספיק בבוקר אז אני לוקח איתי את התפילין ברכב ומניח בעבודה בהמשך היום.. קרה לי מקרה השבת שנסעתי בליל שישי, פתחתי את תא המטען׳ להוציא משהו וראיתי שהתפילין והטלית שלי היו באוטו.. כמובן ששכחתי אותם בלי כוונה שם ולא ידעתי שהם שם אפילו, מיד דבר ראשון שעשיתי עם חזרתי הביתה הוצאתי אותם.. מה אני צריך לעשות במצב כזה? אני מצטער בפני אלוהים ומקווה שהוא ימחול על דבר כזה שכן, לא רק חיללתי את השבת אלא גם נסעתי עם התפילין באוטו.. האם אני צריך לעשות משהו על מנת שאלוהים ימחל לי?

תשובה

שלום לך,

תזכה למצוות על הנחת תפילין ותתמיד במצוה זו.

עבירת נהיגה בשבה היא העבירה החמורה ביותר. עליה לחזור בתשובה על כך.

כל נסיעה, כל לחיצה על הדושה היא עבירה בפני עצמה, ועליך לחשוב כיצד אתה מפסיק לעשותה.

אין עבירה בענין התפילין שנשארו במכונית (אלא אם הם התקלקלו שם בחום)

בהצלחה

דוד לוי