תפילות ובקשות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/20 11:48 כג בניסן התשפ

שאלה

שלום רב ,במהלך בשבוע יוצא לי המון פעמים לקרוא את הפרשות ובמהלכן אני רואה הרבה פעמים את הקטע שתפילה מביאה לדבר לא רצוי סתם לדוגמא אקח את תפילתו של משה על מיכה שהובילה לכך שמיכה בהמשך יהיה חלק מחטא העגל וזה השאיר בי תחושה לא ברורה

האם אכן להתפלל ולבקש את מה שאני רוצה או שזה אולי עלול להוביל למשהו שלילי ועליי פשוט לקבל את מה שה׳ נותן בלי לבקש אחרת

אשמח לעזרה ????????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם צריך להתפלל לקב"ה מתוך הידיעה הבסיסית שאיננו מבין מהו טוב ומהו רע, ועל כן תמיד לפני ואחרי התפילה יאמר שהקב"ה יעשה את הטוב האמיתי הראוי לי, אמנם יכול לבקש אדם דברים מסויימים אבל לאחר זמן יבין שאין בכך תועלת אלא אדרבא הבקשה היא תקלה, לכן לעולם יבקש שהדבר טוב בעיני ד'. אנחנו רואים לעינים אבל הקב"ה רואה את האמת הכללית.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ