תפילה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/12/20 22:43 יד בטבת התשפא

שאלה

כבוד הרב רציתי לשאול אם כשאני מתפללת אני אומרת את התפילה בלב ולא ממלמלת את התפילה, אלא מתפללת בשפתים סגורות ואומרת בלב האם זה בסדר או שצריך להגיד את התפילה?

תשובה

שלום וברכה,

תפילה בעיניים בהרהור הלב בלבד בעייתית, ואדם כזה לדעת רוב הפוסקים אינו יוצא ידי חובה.

על כן, כאשר אדם מברך/מתפלל חייב להוציא בשפתיו את הדברים שאומר, או לכל הפחות שיואמר את הדברים בחיתוך שפתיים, שהכוונה שהוא שומע את עצמו שמיעה פנימית ואילו אלו שעומדים בסביבתו לא שומעים אותו בכלל, וכך ראוי לנהוג לכתחילה בתפילת העמידה.

ברכה והצלחה