תפילה על גויה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/06/20 00:22 יז בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה חשובה, ילדה גויה בת שלוש שנעלמו עקבותיה לפני שנים מותר להתפלל למציאתה? אם כן מותר לקרוא בשבילה פסוקי תהילים וכדומה? אני ספרדי אם זה יעזור לכבודו.

עוד דבר, אשמח למקורות מן התורה

תודה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.

ברור שמותר.

צריך להתפלל על כל הבריאה ועל כל הבריות. ותפילות על בני האדם קודמות לתפילות על שאר חלקי הבריאה.

אין שום צורך במקורות לכך - זה עולמו של הקב"ה ואנו מחויבים לשמור עליו כפי שנאמר לאדם הראשון כאשר הקב"ה שם אותו בגן עדן.

חלק מהשמירה זו תפילה עליו.

תזכה למצוות דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן