תפילה לריבוי גשמים

חדשות כיפה רבני בית הלל 02/01/18 09:08 טו בטבת התשעח

שאלה

אני מעוניין לדעת מעבר לתפילת 18 שאנחנו מתפללים כל יום איזו תפילה אני יכול להתפלל לריבוי הגשמים בארץ ישראל.

תודה רבה

ערן גרוס

תשובה

שלום ערן,

יש הוספה לברכת שומע תפילה בעמידה שמתחילה עם המילים "ועננו בורא עולם" ומופיעה בסידור של רינת ישראל. בזמן עצירת גשמים, הרבנות הראשית קוראת לאנשים להוסיף תפילה זו לעמידה. אם אתה מחפש משהו בנוסף מחוץ לעמידה אתה יכול לבטא את הבקשה לפני ריבונו של עולם במלים שלך או להגיד אחד מפרקי תהילים השייכים לעת צרה. לדוגמא, ניתן לומר פרקים יג, כ, קכא, קכג, קל.

עם תקווה לחורף של גשמי ברכה,

כל טוב,

יצחק בלאו

הרב יצחק בלאו הוא רב מרבני בית הלל