תפילה להטבת מצבו של חולה - עד מתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/06/22 19:38 כד בסיון התשפב

שאלה

שלום הרב

לפני מספר שבועות ילד מהמשפחה נפגע בתאונת דרכים והיה מאושפז בטיפול נמרץ כיום הוא נמצא בשיקום

מאז פגיעתו בזמן התפילה ובקריאת תהילים אני מתפלל לרפואתו עד מתי להמשיך להתפלל לרפואתו ? עד שיצא מבית החולים ? עד שיחלים לגמרי?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל לילד בריאות מלאה, וששיקומו יחזיר אותו לכוחותיו הראשוניים.

זו שאלה שיש בה דעות רבות. ֿ

זו נראית לי המכוונת ביותר: באופן כללי, אנחנו מתפללים על כל החולים ״רופא חולי עמו ישראל״, ובוודאי שגם הוא כלול בתוכם.

לעתים אנו חורגים ממנהגינו, ומייחדים תפילה נפרדת לחולה שנמצא במצב מסוכן. אולם כל הרעיון הוא שאכן מדובר במצב מיוחד ובהקשר מיוחד. לאחר כמה זמן הוא מתחיל תהליך החלמה, ואנו חשים שזהו תהליך ארוך ולא מצב ייחודי מסוכן.

זה השלב שבו נכון להפסיק לשחוק את התפילה המיוחדת, ולשוב ולכלול אותו בתוך שאר חולי עמו ישראל.

כל טוב ורפואה שלמה