תפילה במנין בימים אלה - חילול ה'?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/04/20 17:56 כב בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

בתשובה קודמת כבוד הרב כתב שאסור להתפלל במניין מאולתר ברחוב, אף במסיכות ושמירת מרחק. באתר "מורשת מרן", ראיתי תשובה של הרב שמעון ללוש (יום שני י"ט בניסן, 13.4.20), בה נכתב שתפילה במניין מאולתר ברחוב בימים אלה היא לא רק אסורה, אלא מצווה הבאה בעבירה ואף חילול ה' ר"ל. כלומר, האיסור איננו משום פיקוח נפש בלבד (ואולי פיקוח נפש אינו הבסיס כלל וכלל). רציתי לשאול מה דעתו של כבוד הרב, האם יש כאן חילול ה', חלילה, או לא?

הרב ללוש לא כותב מה בסיס הפסיקה שלו (שלחתי לו שאלה אך טרם קיבלתי תשובה). האם כבוד הרב יכול לשער מה הבסיס? אם כן, ובהנחה שכבוד הרב חולק על הרב ללוש, מה בסיס המחלוקת?

בכבוד רב,

תשובה

שלום וברכה

אני נזהר מלהשתמש בנימוקי חילול השם.

לכן אני מעדיף להתייחס ליסודות הפשוטים של ההלכה, ורק במצבים מאוד קיצוניים לטעון כי מדובר בחילול שמו של הקב"ה.

אבל אני יכול להבין את מי שטוען שמדובר בחילול השם, לאור האמור בהלכות יסודי התורה ה, יא בדברי הרמב"ם, ובהגדרות השונות לחילול השם.

ואם תרצה מאמר מקיף על הנושא:

https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=4150

כל טוב