תענית בכורות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/02/21 23:32 י באדר התשפא

שאלה

שלום וברכה,

השאלה שלי עוסקת בתענית בכורות בחג הפסח.

אני הילד השני במשפחה, אמא שלי הייתה בחתונתה כבר בהריון עם אחי הגדול.

האם זה אומר שאני נחשב לבכור? ( אני הילד הראשון שנולד לאחר החתונה). בנוסף , אשמח להסבר קצר על התענית ולמה הבכורים דווקא מתענים, הם לא אמורים לשמוח שה' פסח על הבכורים העבריים?

תודה רבה ופורים שמח!

תשובה

שלום לך,

אחיך בכור ולא אתה. הבכורה היא מי שיצא ראשון מבטן אימו (ובד"כ בתנאי שלא היתה הפלה לפניו)

נהגו הבכורים להתענות בערב פסח, זכר לנס שנעשה להם במצרים, שכל בכורי מצרים מתו ובכורי ישראל ניצולו.

חג שמח

דוד לוי