תמונה של דמות מוערצת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/04/21 13:22 כג בניסן התשפא

שאלה

היי רציתי לשאול אם מותר לשים בשומר מסך או בתור תמונת פרופיל של משהו נגיד תמונה של זמר שאני מאזין לו ??

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בדרך כלל אדם שם "שומר מסך" דמות או דבר שהוא מתאים לו ומזדהה עמו. על כן ראוי לשים איזה מימרא של עבודת ד' או בני משפחה וכדו', אבל זמר איננו אדם מיוחד אלא שהקב"ה חנן אותו בקול מיוחד וערב, אבל זה לא הדמות אלא הקול, ולכן אפשר לשים את הפסוק "ד' שמעה קולי" וכדו'.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמילחי

מכון התורה והארץ