תיקון על תמיכה בהפלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/11/20 11:09 יז בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

זה קרה לפני כמה חודשים, תמכתי באמא חורגת שלי לעשות הפלה מכיוון שהיה חשש מאוד גדול שהילד יצא לא כמו שאר הילדים האחרים וכל המשפחה פחדה ביניהם גם אני. בסוף לצערי הרב אחרי כמה ימים היא עשתה הפלה ואני מאוד מצטער על זה ויש לי מצפון כי בכל זאת היא היה אח שלי זה לא משנה אם הוא עוד לא נולד...

עם כל זה שאני מצטער על זה מאוד, רציתי לדעת אם יש על זה תשובה ואם כן מה אני צריך לעשות?

תשובה

שלום

מה שהיה צריך זה להתייעץ עם רב שעוסק בתחום (כמו למשל מכון פוע"ה).

כמובן, שעיקר האחריות היא לא עליך, כי אתה לא קיבלת את ההחלטה ולא ביצעת אותה..

בכל אופן, כמו בכל דבר אחר, צריך לעשות על זה תשובה, שזה כולל - חרטה על מה שהיה (נראה שכבר עשית), קבלה לעתיד שלא לחזור על זה (כל עוד אין היתר מרב, כמובן), ווידוי לפני ה' על זה.

אחרי זה, אל תיתן לעצמך לשקוע חלילה בעצבות או בדיכאון, אלא תוסיף עוד בעבודת ה' בשמחה.

כל טוב