תיקון ספציפי לא להתבולל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/03/22 14:18 ג באדר ב'

שאלה

היי,

יש לי תהיות לגבי התיקון שלי. אני מחפשת זוגיות שנים ללא הצלחה, בצורה חילונית, יפה ובלי שום בעיות. אך יש עיכוב.

אני נתקלת באופן שיטתי בלא יהודים במשך שנים (רוסים שגדלו בארץ אך יהודים רק מצד האבא, למעשה גויים), הייתה נפילה עם אחד מהם פעם אחת אך אח"כ נשבעתי שלא יהיה יותר ועשיתי חרטה, אך עדיין אני ממשיכה להיתקל בהם - מנהלים שיחה נחמדה ויש עניין ושוב העניין עולה-שאני כמובן מבטלת ברגע הידיעה. האם יכול להיות שהתיקון שלי הוא לא להתבולל? אולי עשיתי זאת גלגול קודם ולכן אני ממשיכה להיתקל בהם כל פעם מחדש? אשמח להארה. תודה רבה

תשובה

שלום

התיקון של כולנו הוא קיום ההלכה.

רק לאחר מכן, ישנה קומת תיקון אישית ונוספת, לכל אחד ואחת בתיקון מידה מיוחדת הבאה לפתחו.

לכן טוב תעשי אם תקבלי על עצמך להתחזק ביראת שמים וקיום המצוות, ובכללן חתונה עם אדם יהודי.

כל טוב