תחרות נושאת פרסים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/03/20 20:02 כ באדר התשפ

שאלה

האם השתתפות בחרות ספורטיבית (לצורך הדוגמא, שחמט) נושאת פרסים שההשתתפות בה כרוכה בתשלום נחשב הימורים?

המנצח מקבל פרס כספי.

כמו כל משחק תחרותי, הניצחון תלוי ביכולות , כישרון, כישרון היריב, וכן, גם מזל.

האם זה אסור ע"פ ההלכה או מותר?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חז"ל אומרים שמהמרים אינם עוסקים ביישובו של עולם, וכן יש בכך גם גזל שאחד לוקח מהשני לפי המזל, שהרי כל אחד רוצה לזכות בכספים. על כן לפי יסוד זה בשחמט אלו אנשים שעוסקים ביישובו של עולם, וכן אין כאן מזל אלא שכל, שכל אחד מבין שמי שיש לו יותר כשרון הוא הזוכה. ובייחוד שאין זה משחק בין שניים או קבוצה של מהמרים, אלא יש חברה שאוספת כספים מהרבה מקומות, ואילו התשלום במשחק הוא לצורך כיסוי הוצאות, לכן אין כאן אפילו כעין גזל. על כן משחק כזה מותר הלכתית, כשם שאם יש תחרות ספורטיבית אחרת, שבה המנצח מקבל כסף אין זה הימורים.

בריאות איתנה והרבה שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ