שאל את הרב

תחיית המתים של סבא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/07/18 12:57 יט בתמוז התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום,

לפני זמן מה נפטר סבי, זו הייתה תקופה נורא קשה עבורי ועבור משפחתי, אך הדבר שהכי ניחם אותי זה שהאמנתי שכעת הוא במקום טוב יותר. כעת הוא נמצא בעולם הבא, קרוב לקב"ה, בעולם שאין בו חומריות, שאנו לא חומדים בכסף או תענוגות, עולם שהוא רק תורה וטוב. בתקופה זו יצא לי להתכוון יותר בברכת מחייה המתים, אך כשיחסתי יותר מחשבה לברכה הזאת נתקלתי בשאלות.

כל חיינו אנו עובדים על מנת שיהיה לנו חלק בעולם הבא, שנהיה קרובים לקב"ה ונהיה במקום טוב יותר. אם כך, מדוע אנו מברכים מחייה המתים? אולי המשפחה של המת רוצים שישוב, אבל המת נמצא כרגע במקום טוב יותר שעבד כל חייו על מנת להגיע לשם. למה שנרצה לחזור לעולם הזה אם זהו "עולם מעבר"? אם אדם סיים תפקידו בעולם זה, נפטר, הגיע לעולם הבא.. כיצד ברכת מחייה המתים מועילה לו? העולם הבא זהו מה שאנו שואפים אליו אז מדוע אנו מברכים מחייה המתים ומבקשים להחזיר לעולם זה מתים?

תודה, שירה

תשובה

שלום

המקום בו הנשמה מצויה לאחר מותה, הוא נמוך יותר בערכו מהעולם שלאחר תחיית המתים, שהוא מה שקראו חז"ל 'עולם הבא', הרבה אחרי ימות המשיח. כך דעת רוב הראשונים, זולת הרמב"ם שסבר שעולם הנשמות עליון יותר מעולם התחיה, ותחיית המתים לדידו היא נס חד פעמי ולא מציאות מהותית אחרת של העולם.

כל טוב

כתבות נוספות