תועלת לשוןהרע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/08/22 09:26 יג באב התשפב

שאלה

האם מותר להגיד לשון הרע על אנשים שאני לא ניפגש איתם בגלל שהם מדברים לשון הרע( זה בעצם הלשון הרע שהם מדברים לשון הרע) להורי ששאולים אותי למה אני לא ניפגש איתם ? ( שהם לא כל כך ניזהרים מאיסורי לשון הרע)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התנהגות זה לא מועילה לא למספרים ולא לנפגשים עמהם, הם ימשיכו לדבר ואולי רק יביא גם לשנאה. היסוד הוא להפגש, אבל להתכונן לנושאי שיחה שאין בהם לשון הרע, וכן לדעת כיצד מסיחין את הנושא לנושא אחר, וזה דורש הרבה מיומנויות של המשתתף בשיחה. אבל החרמה סתמית איננה מועלת אצל הורים, יתכן שעם אנשים אחרים אפשר ורצוי להמנע מפגישה עמם. או לנהוג כפי שכתבתי לעיל שהיא שינוי נושאי שיחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ