תואר מכבד וצניעות הדיבור

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/07/21 16:54 יז באב התשפא

שאלה

שלום לרב היקר

א.איך אוכל לקרוא לרבי מורי בהזמנה לחתונה בנוסף לשמו, "הרב" בלבד מגמד את מעלתו "והרה"ג" אולי מוגזם

ב.צניעות בדיבור,מתי משתמשים ב "אנחנו" במקום אני,ו "אתם" במקום אתה

תודה רבה וישר כוח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א. מורי ורבי הרב

ב. כשרוצים לכבד אדם יש שקוראים לו בלשון רבים. וכן כשמדברים עם אשה נשואה, ראוי לדבר עימה בלשון רבים, ככולל בעלה עימה. אך אין חובה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן