שתיתי בלי כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 05/08/22 15:50 ח באב התשפב

שאלה

היי ,

יש לי שאלה בנוגע לכשרות

אתמול הייתי במקום שמוכר אוכל באתר רשום כשרות כשרות למהדרין . זה מקום שמוכר תה קר

והיה שם עובד עם כיפה והכל אז חשבתי שזה מקום שניתן להסתמך עליו

והזמנתי לי לשתות לפני שקיבלתי את השתייה שאלתי את אחד מהמוכרים אם הם כשרים הם אמרו לי הכל אצלם כשר אך שאין להם תעודת כשרות , ושתיתי מהמשקה לאחר שידעתי שאין להם תעודת כשרות מציינת גם הסתמכתי על האתר ועל המוכר עם הכיפה כי חשבתי למה שאדם עם כיפה יעבוד במקום לא כשר

שאלתי אותם באחת הרשתות החברתיות אם הם כשרים והם כתבו שכל המוצרי גלם שלהם כשרים והם בתהליך להוצאת תעודה

אני באמת תמיד מקפידה והיה עוד מקום באותו יום שלא אכלתי בו בגלל שלא היה לו תעודה למרות שהם היו כשרים ואני מרגישה שחטאתי מה צריך לעשות בשביל לכפר ?

תשובה

שלום וברכה

על פי ההלכה לא אוכלים במקום ללא הכשר.

כיפה על הראש אינה ערובה לכשרות.

תשובה כלולה מחרטה וקבלה לעתיד, כמדומני שהחרטה כבר קיימת, קבלי על עצמך להתחזק בתחום הכשרות, לברר יותר מה טוב לאכול, אלו כשרויות טובות, ובעז"ה תבני מהמקרה הזה.

בברכה

יצחק דביר