שק אבלות/תענית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/12/20 21:02 טז בכסלו התשפא

שאלה

לבישת השק בעת צרה: "וכך מובא (מדרש רבה, וישב פרק ד) וישם שק במותניו, אמר רבי איבו, לפי שתפס יעקב אבינו ע"ה את השק, לפיכך אינו זז לא ממנו ולא מבניו ולא מבני בניו עד סוף כל הדורות. וכח לבישת השק נודע ממאי דאיתא בילקוט שמעוני (רמז תתרנ״ו ד״ה ותתחלחל המלכה) אמר מרדכי, איני מזיז השק עד שיעשה הקב"ה עמי נסים, כשעשה לראשונים עכ"ל".

השאלה שלי בהתאם לנ"ל, מה מתאים כשק? האם כל בד יוטה או פלסטיק ששמים על המותניים? כלומר האם אפשר להכין את זה לבד?

האם גם נשים יכולות לשים שק בבית בזמן תפילה וכו' לצורך המתקת הדינים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו לא לובשים היום בגדי שק (יוטה) שאין זה דרך אבלים, כשם שאנו לא הולכים עטופי ראש ועוד צורות לבוש הנראות משונות ורק מעוררות גיחוך ואין בכך כל המתקת דינים אלא מעורר תמיהה. אמנם יש קהילות מסוימות שעוד נוהגות כן, אבל מי שלא נהג כן לא ינהג אלא ירבה בתפילה ותחנונים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן