שער הכוונות

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 31/03/17 01:17 ד בניסן התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בחור לומד בישיבה קדושה

גיל 15

ולומד כל יום גמרא בעיון וגמרא בבקיאות

ומשניות זרעים, ושולחן ערוך עם הביאור באר היטב,

עם הילקוט יוסף, ונביא בערך פרק ביום, ותורה עם רשי,

וזוהר עם הביאור מתוק מדבש, והקדמת הזוהר של הסולם,

ומוסר כרגע מסילת ישרים ולומד גם חושן משפט עם סמ"ע.

וחוזר על לימוד כ4 פעמים,

והוא מתקדש בכל מיני קדושות והוא עניו ושפל עם כל המידות הטבות

לא כועס ולא מקנא אדם קדוש מאוד,

ורצונו להוסיף ללמוד שער הכוונות והגלגולים

האם זה אפשרי ?

תשובה

יש הסוברים שאין ללמוד קבלה בפחות מגיל ארבעים, ואיננו סוברים כמותם.

אלא כל שמילא כרסו בש"ס ופוסקים, היינו שיש לו הבנה טובה בדברי רבותינו יכול ואף חייב ללמוד קבלה, אולם תנאי בסיסי הוא שיהיה נשוי כך שאין לחוש להרהור, שהלומד תורה מתוך הרהור של רע אין בה קודש, וכל שכן כאשר לומד את עומקי העומקים של סודות תורתינו הקדושה.

אברכהו שיעלה מעלה מעלה במעלות התורה והיראה ויהיה שמו כשם הגדולים אשר בארץ.