שן נופלת בחלום

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 09/01/19 21:54 ג בשבט התשעט

שאלה

שן נפלה לי בחלום מה זה אומר? שמעתי הרבה שמועות חלקם טובות ורובם לא אם אפשר תשובה אני השמח תודה.

תשובה

שלום וברכה, הרחבתי בנושא חלומות כאן:

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-352

באופן עקרוני אם היה משהו שגרם לך להרהר בשיניים באותו היום, אין לחלום משמעות (למשל: כאב שיניים, מראה אסטתי וכד'). אם לא, רוב הסיכויים שכיום אין לכך משמעות (למרות שבגמרא אומרים שזה סימן לא טוב, כיום ישנם סיבות רבות שגורמות לכך שלחלום אין משמעות - ראה בקישור הנ"ל) אבל אם החלום זה מטריד אותך - ניתן לומר נוסח של הטבת חלום:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן.