שמש סובבת סביב הארץ

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/07/22 13:52 יג בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול איך בדיוק ביהדות "מוכח" מספר הזוהר ויקרא דף י שכדור הארץ מסתובב סביב צירו ובכך נוצרים היום והלילה שהרי הזוהר אומר עשרות פעמים במקומות אחרים שהשמש היא זו הסובבת את הארץ ומדוע כל האתרים וכל רב שאני שואל מנופפים בזוהר הזה ולא מספיק אמיתיים לומר ש בעשרות מקומות בזוהר מפורש שהיא הסובבת את הארץ ומדוע אף אחד לא מספיק ישר להגיד לנו את האמת? וגם זה עומד בסתירה גמורה לחוקי המשיכה ולידוע לנו כיום אשמח לתשובתך בקרוב תודה

תשובה

איני בקי בזוהר ולא יודע למה אתה מתכוון.

בהנחה שאתה צודק, הזוהר נכתב במעשה ידי אדם לפי התפיסה המדעית שהיתה בזמנו שכדור הארץ הוא במרכז.יש שינסו לתרץ שאפשר שהכותב גם ידוע את האמת המדעית אך הוא מדבר לפי תפיסת האדם שרואה את עצמו ואת מקומו במרכז כמו שנהוג לומר "דיברה תורה בלשון בני אדם". אני מעדיף את האופציה הראושנה