שמע ישראל של הלילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/21 12:34 כ בחשון התשפב

שאלה

שלום,

רציתי לדעת ממתי מותר לקרוא את השמע ישראל של הלילה/שעל המיטה?

והאם יש הבדל אם אני לא יושן במהלך הלילה?

ולסיום, להבנתי יש הבדל בנוסח בין היום והלילה. אם הבנתי נכון ביום התפילה מסתיימת ב"אני אדושם אלוקיכם אמת אדושם אלוקיכם אמת". ובלילה זה מסתיים ב"אני אדושם אלוקיכם. אדושם אלוקיכם אמת" (כלומר בלילה משמיטים את המילה "אמת" הלפני אחרונה). האם אכן כך? אני ספרדי.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

קריאת שמע של בית הכנסת - יוצאים ידי חובה רק לאחר צאת הכוכבים (לפני הלוח). בחוץ לארץ זה מסובך יותר.

משעה שהולכים לישון - אומרים קריאת שמע על המיטה. גם לפני צאת הכוכבים.

אם לא ישנים בלילה - לא אומרים קריאת שמע על המיטה, אבל כן אומרים קריאת שמע של התפילה.

אין הבדל בין היום ובין הלילה מבחינת אמירת "אמת".

כל טוב