שמירת שבת ועשיית קידוש במשפחה חילונית

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 22/12/20 09:17 ז בטבת התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לספר לך שאני בחור חילוני שמתכוון לשמור שבת לראשונה אך משפחתי היקרה אינה שומרת שבת בגלל שאנחנו חילונים, רציתי לשאול האם יש עליי חובה לעשות קידוש בשבת או שמספיק לשמור כי אין ממש ביכולתי לעשות קידוש.

תודה רבה ושבוע נעים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שאתה רוצה לזכות לשמור שבת.

זוהי זכות גדולה מאוד. ובהחלט מרגש מאוד.

נצטווינו בתורה לא לעשות מלאכה ביום השבת. ושמירת השבת היא אחת המצוות ששקולה כנגד כל התורה כולה.

עשיית הקידוש היא מצווה בפני עצמה (הנלמדת מהפסוק "זכור את יום השבת"). אך גם אם לא מקיימים אותה יש ערך גדול לשמירת השבת מעשיית מלאכה.

אגב, אם אינך יכול לקדש על יין, ניתן לעשות את הקידוש גם על משקה חשוב אחר שאיננו יין. ולפי חלק מהדעות את יכול לקיים את מצוות זכירת השבת, גם בתפילה עצמה שאתה מזכיר את השבת.

כמובן, שצריך לחשוב כיצד לא תגרום חלילה צער למשפחתך. והדרך הטובה בדרך כלל היא לפתוח את הדברים בצורה נעימה, ולמצוא את הדרך הנכונה לפעול יחד.

מתוך תפילה שה' יהא בעזרך ויעזור לך להתמודד עם האתגר הגדול.

אשריך ואשרי חלקך,

בהצלחה רבה רבה,

הלל מרצבך

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן