שמירת נידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/12/21 11:17 כט בכסלו התשפב

שאלה

שלום, אני ובעלי נשואים שנתיים שבמהלכן שמרנו נידה

לפני כ4 חודשים ילדתי את בננו הראשון ומאחר והייתי עסוקה וחלשה לא הלכתי לטבול במקווה כפי שנדש אחרי לידה וכבר נגענו..

כמובן שאני ובעלי רוצים להמשיך לשמור נידה והעובדה שלא טבלתי אחרי לידה כהלכה מפריעה לי מאוד

השאלה היא מה לעשות עכשיו?

האם להמשיך ככה בלי הטבילה עד שאקבל את הווסת או לטבול במקווה למרות שעברו 4 חודשים מהלידה וכבר נגענו?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כמו כל אישה, גם את צריכה לשמור שבעה נקיים ולטבול. עד שאת טובלת אסור לכם לגעת. העובדה שלא עמדתם בדרישה ההלכתית ונגעתם אינה משנה דבר. ההלכה נשארת באותו תוקף גם אם עוברים עליה. אחרי שתטבלי, אתם מותרים זה לזה. כל עוד לא טבלת אתם אסורים זה לזה. גם אם נגעתם אתם עדיין אסורים בנגיעה וחשוב שתחזרו לשמור על איסור הנגיעה עד שתטבלי ותטהרי.