שמירת נגיעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/02/21 11:18 יג באדר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, מה שלומך?

יש לי שאלה בנושא שמירת נגיעה ואשמח לקבל עליה תשובה.

אני דתייה לאומית ובגדול אני שומרת נגיעה אבל לאחרונה בגלל קשר שיש לי עם ילד מהשבט שלי אני יותר ויותר חושבת לעצמי מדוע אני עושה ככה?

קראתי קצת אבל התשובות שהיו לא סיפקו אותי מכיוון שהן היו הרבה יותר הלכתיות מאשר רציונליות ואני פשוט רוצה להבין למה אני הולכת בדרך הזאת. האם יש יתרון לשמירת הנגיעה? ואם כן אשמח לדעת מה הוא, מדוע אני עושה זאת כדי שאוכל לעשות מצווה זו מתוך הבנת המשמעות ובלב שלום

תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח שאת מבררת את דרכך.

אנחנו נמנעים ממגע פיזי עם מי שאנחנו לא נשואים לו – בשל העובדה שההלכה מחייבת לעשות זאת.

ומתוך ההלכה, אנו מנסים להבין למה.

ברשת יש הרבה מאוד דברים שנכתבו על הנושא הזה, ראי לדוגמה בקיצור https://web.archive.org/web/20131211233805/http://milatova.org.il/show.asp?mador=4855&id=59125#.UqSZS9JdWZp ראשי פרקים לכך. תוכלי להיעזר בהם הרבה.

חלק מכך נובע שההלכה חותרת לבניית פירמידה שלמה ומלאה בין איש ואישה – למן הדבקות הנפשית ועד הקשר הגופני, ולא לבודד את הגוף מתוך המבנה הזה.

ולכן, אין אנו עוסקים בקשר הפיזי אלא לאחר כריתת ברית הנישואין.

כל טוב, ושוב יישר כוח.