שמירת נגיעה רווקים בזמן מחזור האישה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/11/20 06:50 כא בחשון התשפא

שאלה

כבוד הרב היי,

אני בן 20 עכשיו, יש לי חברה כבר 3 חודשיים כל הזמן הזה לא שמרנו נגיעה.

ולאחרונה בזמן שהבנתי שהיא במחזור החלטתי שאני מעדיף שנשמור נגיעה ולא לישון ביחד.

רציתי לדעת האם יש בכללי איסור נגיעה בזמן שאנחנו רווקים בזמן שהיא במחזור אשמח לתשובה.

בכללי אני וחברה שלי לא מרגישים צורך לשמור נגיעה אנחנו שנינו באים מבתים מסורתיים שומרי שבת, כשרות וכו׳

בנוסף לכך החברה קיבלה את מה שאמרתי וזה קורה רק בגלל מה שאני מרגיש, אבל היא עצובה מהעניין. היא נורא רוצה את החיבוק הזה את החום והאהבה שיש בנינו,

אשמח לתשובה.

תשובה

שלום

איסור הנגיעה הוא בין כל איש ואישה שאסורים אחד על השני (חוץ מבני משפחה).

האיסור המיוחד שיש גם בין בני זוג נשואים בעקבות המחזור של האישה, הוא לא רק בזמן המחזור עצמו, אלא עד שהאישה תטבול כדין (אחרי קיום כל פרטי ההלכות שיש בזה). מכיון שנשים רווקות אינן טובלות, ממילא הדבר הזה נכון לגביהן מהגיל שבו מתחיל להן המחזור ועד הזמן שבו הן מתחתנות וטובלות.

ברור לי עד כמה הניסיון הזה מאוד מאוד קשה, במיוחד כשיש קירבה נפשית גדולה.

אבל קודם כל הדבר הוא אסור על פי ההלכה, ושנית, יש בו ערך עצום, שמעלה את הקשר הפיזי למקום גבוה וקדוש, כאשר הוא לא קיים מצד עצמו, אלא רק כחלק מהברית שיש בין האיש והאישה הנשואים, וכביטוי לברית הזאת.

יש ברשת חומר רב על הערך הנפלא שיש בשמירת נגיעה, ואני ממליץ שתקראו את החוברת 'מגע הקסם' (אפשר למצוא אותה ברשת).

בהצלחה רבה