שמירת כשרות והשפעה על העובר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/02/20 17:56 טו בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נמצא כרגע בתהליך פונדקאות בחו"ל, עם תורמת ביצית שאינה יהודייה וגם האישה הפונדקאית אינה יהודייה. בע"ה כשיוולד לי בן/בת, אני רוצה לגייר אותו ולתת לו חינוך יהודי, ומקווה להנחיל לו את אהבת השם.

רציתי לדעת אם יש טעם לבקש מהפונדקאית, אשר אינה יהודייה, להימנע מאכילת מזונות שאינם כשרים כמו חזיר ופירות ים, מתוך מחשבה שיש לכך השפעה רוחנית על העובר (שגם הוא לא יהודי עד לגיור), ומאד חשוב לי שנטיית הלב שלו תהיה לאהבת הקב"ה. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שימלא ה' משאלות לבך לטובה. אנחנו לא מתפללים "כל שנבקש לו יהי", אלא שריבונו של עולם ימלא את משאלות לבנו הטובות.

יש כנראה יותר מתשובה אחת אפשרית לשאלה זו.

אני קרוב לעמדה שאינה רואה במאכלים שאינם כשרים בעיה העומדת בפני עצמה, אלא רק מכוח העובדה שהקב"ה אמר שהם אסורים למי שהם אסורים לו. על כן, גוי האוכל מאכלים שאינם כשרים אינו ניזוק כלל ועיקר מהם, ואין טעם של ממש לאסור לאכול מאכלים אלה, לפני שמצווים לא לאכול אותם.

כל טוב