שמיעת שירים בספירת העומר

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 27/04/14 09:24 כז בניסן התשעד

שאלה

שלום הרב, אני מגיעה ממשפחה שומרת מצוות. אבא שלי לא כל כך מקפיד לא לשמוע שירים בספירת העומר. האם מותר לשמוע שירים משום כיבוד הורים?

תשובה

שלום לך.
ניסוח שאלתך: "האם מותר לשמוע שירים משום כיבוד הורים?" האם את צריכה לנגן בכלי נגינה כי אבא מבקש ממך? נכון שלא? אני מניח שהתכוונת לשאול: אבא שלי שומע שירים ברדיו במהלך ספירת העומר, ואז גם אני שומעת. מה לעשות?
ובכן, התשובה היא: את לא צריכה לצאת מהחדר או מהבית, ואת לא צריכה לאטום את האזניים. אבא שומע- זה עניין שלו, ואת גם לא צריכה להעיר לו על כך.