שמו של הבל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/11/20 05:44 ז בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מדוע הבל מהסיפור המקראי נקרא כך- "הבל" .אשמח אם תוכל לתת לי תשובות מגוונות מפרשנויות שונות במידה ויש.

תודה מראש והמשך יום נעים.

תשובה

שלום וברכה

אנחנו לא יודעים.

ההסבר הנראה לעין הוא שזה שם בדיעבד, לאמור: נותר ממנו בסופו של דבר "הבל", כמו הבל הפה.

ואפשר שמלכתחילה אדם הראשון וחווה נתנו שני שמות סותרים לבניהם: הקניין הממשי (קין) וההבל.

מאמר קצת קבלי/חסידי על הנושא: https://drive.google.com/file/d/1E571VVF7Keq6D-7-6r0K3iOXBwYlL1Ec/view?usp=sharing

כל טוב