שם פרטי

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 23/12/17 23:58 ה בטבת התשעח

שאלה

שלום רב רציתי לשאול שאלה:

לפני שנולדתי אמרו לאמא שלי שיש לה בן בבטן אז הורים שלי רצו לקרוא לי נתן. ובלידה עצמה אמרו בסוף יש לכם בת אז החליטו לקרוא לי נטלי...

אז השאלה שלי כזו עם אני יכולה להוסיף אות א׳ ולשנות את האות ט׳ ולכתוב ת׳...

זאת אומרת נתאלי...

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה.

הכל אפשר אבל במקרה זה בהחלט לא מומלץ.

יש לך שם. זהות. מה שעמלת עליו ובנית בעצמך

אין שום טעם ושום כדאיות להחליף זהות, אלא במקרים קיצוניים, וברוך ה' לא נשמע שרע לך בחיים.

מה שאמרו לאימך לפני הלידה רק מבלבל.

יש כמו נבואה שניתנת להורים ברגעי הלידה (ולא בהריון!) ואם החליטו לקרוא לך בשם נטלי, זהו שמך הטוב והראוי לך, גם אם לא ברור בדיוק למה החליטו לעשות כן.

תשמחי בעצמך, וראי את כל מעלותייך הרבות, ותוסיפי לשאוף גבוה ולעבוד על תיקון המידות. זאת עבודת הנפש של האדם. שינוי השם במקרים רבים הוא חיצוני בלבד ורק מכניס לבלבולים רבים וחסרי תכלית.

בהצלחה מרובה.