שם משפחה לאחר חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/02/20 09:53 טז בשבט התשפ

שאלה

היי, אני עומדת להתחתן ואני לא יודעת מה לעשות לגבי השם משפחה שלי, אני כן רוצה לשמור אותו כי זה השם הגדלתי איתו אבל כולם מצפים ממני לקחת את השם משפחה של בעלי אז רציתי לדעת אם יש מצווה או חיוב הלכתי שבת תיקח את שם המשפחה של בעלה לאחר החתונה...

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיו לכם חיים משמחים ומיטיבים, קדושים וטהורים - ביחד.

את רשאית לעשות עם שם המשפחה כרצונך, בדרך בה תסכימו ביחד לנהוג בה.

אכן, המנהג המקובל ביותר הוא להיות עם שם משפחה אחד, וכהמשך למה שהיה נהוג - זה שם המשפחה של הבעל, אולם אם אתם רוצים לנהוג אחרת מותר לכם לעשות כרצונכם.

כל טוב ושמחה