שם לילדה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/21 16:48 יז באב התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, בעלי ואני החלטנו על שם לתינוקת שלנו שאמורה בעזרת ה' להיוולד בקרוב, בעלי מאוד אוהב את השם, אך שמעתי מחברה שהשם הזה לא כל כך טוב????.

אשמח לדעת מה הרב חושב בעניין השם ליאן (לי ילדה אלוקים נתן)..?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצטט לכם תשובה של רב שמבין יותר ממני:

בנוגע לשם ליאן - השם הזה לא מוזכר בתורה , לא בנביא ולא בכתובים , מדובר בשם חדש שהדור האחרון המציא ולכתחילה לא כדאי להשתמש בו. מעבר לזה יש שחששו להשתמש בשם שמושך דין ומסתיים באות "ן" סופית (אך עשיתי שאלת רב ואין בזה חשש גדול) בנוסף זה לא שם יהודי ולכן אני ממש לא ממליץ להשתמש בשם זה.

https://rabanim.net/?nav=open_send_center&shela_id=93097