שם לילדה שעוברת גיור

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/06/21 12:55 יא בתמוז התשפא

שאלה

היי,

בן זוגי הוא בן לאב יהודי ואמא שעברה גיור.

יש לו ילדה בשם פרינסס שנולדה בחו"ל ואנחנו רוצים להביאה לישראל ולגדלה כיהודיה,

אחרי בדיקה שעשינו הבנו שעלינו לגייר את הילדה ולתת לה שם יהודי,

אני בגדול רוצה אחד מהשמות הבאים: מיה, ספיר,סופיה.

השאלה שלי האם ניתן לבחור אחד מהשמות הנ"ל או שיתנו לי שמות לבחירה ברבנות עצמה ברגע שהילדה תתחיל את הגיור?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

ברוכים הבאים לעם ישראל.

אשריכם שאתם חפצים לעלות לארץ ולדבוק בתורת ישראל ובעם ישראל.

בדרך כלל כשמתחיל תהליך הגיור, בית הדין שואל איזה שם יהודי אתם רוצים לתת.

כדאי לחשוב על שם עם משמעות, ובתהליך הגיור להציג אותו בפני בית הדין.

במידה והשם הינו שם יהודי, בית הדין מאשרים אותו מיד.

לגבי השמות שהצעת, אני מסופק אם בית הדין ייתן אישור לגביהם.

מציע להתחיל את התהליך, ולהציע בפני בית הדין את השמות, עד שתמצאו שם שמניח את דעתכם, ואת דעת בית הדין יחד.

בהצלחה רבה

הלל מרצבך

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן