שם לבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/11/20 11:27 ח בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, בע"ה בחודשים הקרובים תגיע בתנו לעולם. בעלי ואני מתלבטים בין מס' שמות. שם המשפחה שלנו מורכב וארוך מאוד כך שאנחנו מחפשים שם קצר מאוד, ישראלי וקליט. חשבנו על אלה- ראינו שיש מס' פירושים, כוונתנו כמובן היא לעץ (אנחנו מתגוררים בעמק האלה). אופציות נוספות- שי או גיל- הבנו שיש בעייתיות עם שמות שמיועדים לבנים אך נראה לנו שמלכתחילה הפירוש של השם אינו מיועד לזכר. גיל= שמחה, שי= מתנה. נודה מאוד לחוות דעתך בנושא

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה ומשמחת.

באופן כללי, קביעת שמות נעשית לפי רצון ההורים ואהבתם, ויש מעט מאוד שמות שהם אסורים.

אלה היא אכן שם של עץ ארצישראלי ואין שום בעיה לקרוא בשם זה, על אף שהוא עלול לעורר דמיון לעבודה זרה; הרבה שמות הם גם לבנים וגם לבנות (כגון: יונה), ורק כאשר מדובר על שם מובהק של אחד המינים עדיף לא לקרוא בו לשם מין אחר. ״שי״ ו״גיל״ אינם כאלה.

וכמובן לזכור, כי עיקר העיקרים אינו קשור כלל לשם, אלא לאהבה, חינוך והדרכה שאתם תתנו לילדה.

כל טוב ובשרו לנו שמחות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן