שם לבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/21 00:35 כג בטבת התשפא

שאלה

שלום

ממש בקרוב אני צפויה ללדת בע"ה ורציתי לברר לגבי שמות שמתלבטים לבת.

משי, רומי או אודל ?

אשמח לחוות דעת רבנית בנוגע לשמות והפירושים לפי התורה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שהקב"ה יברך אתכם בלידה קלה ובשמחה רבה.

השם ראוי לחשוב עליו בשעת הלידה ומיד לאחריה, לראות מה את רואה בילדה שתולד אי"ה בבריאות, מה אתם רוצים שהיא תהיה בגדלותה, והאם אתם צריכים לתת הודיה לקב"ה על המתנה שנתן לכם, איננו דומה מעמד ההורים לאחר הלידה למעמדם לפני הלידה, זה כמעט שתי מציאויות שונות, כך שלא כדאי כעת לחשוב על שם מסויים אלא לחכות לראות את המתנה הגדולה שהקב"ה נותן לכם, וכיצד אתם מתחברים איתה, ואז להחליט על השם.

בכו"א השם רומי לא ראוי לבת ישראל, שהרי רומי וישראל הם מנוגדים זה לזה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ