שם לבת - מילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/10/21 16:57 יט בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני לשאול על שם לבת - מילה

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית נברכך בהריון תקין ובריאות שלמה, וכן לידה קלה בעיתה ובזמנה, אמן.

השיקול המרכזי בבחירת שם הוא המשמעות. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו מטרה. מכאן שיש עניין גדול בבחירת *משמעות חיובית* לשם הילד.

מילה פירושו מלל, דיבור כלשהו. אין כאן משמעות שלילית, אם כי גם חיובית אין. בנוסף, יש לשקול נתינת שם לא שגרתי לילד מבחינת ההשפעה החברתית. הייתי מציע לחשוב על שמות נוספים, אולי קרובים במצלול - הילה, מִלכה, אורה, הללי.

לסיום, מובא בשם האר"י הקדוש שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

(מקורות: מסכת אבות פרק ג, יז | שער הגלגולים כג | מכילתא פרשת בא, טז)

ברכה והצלחה!