שם לבת גיל אושר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/12/21 20:59 ח בטבת התשפב

שאלה

שלום הרב,

אני בהריון עם בת בשעה טובה.

מחוברת מאוד לשם גיל.

גם השם אושר הוא אופציה..

אשמח לדעת מה הרב חושב על השמות הללו.

תודה וכל טוב

תשובה

לשואלת שלום, בשעה טובה ומוצלחת, יהי רצון שיהיה הריון בריא, לידה קלה ושתזכו לגדלה בנחת ושמחה בקדושה והרווחה לתורה ולמעשים טובים אמן.

השיקול המרכזי בבחירת שם הוא המשמעות. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו מטרה. מכאן שיש עניין גדול בבחירת משמעות חיובית לשמו הילד.

שני השמות שכתבת הם בעלי משמעות חיובית של שמחה ולכן אפשר לקרוא בשמות אלו. ואמנם יש שנמנעו לקרוא לבנות בשמות המשמשים גם גברים.

אני ממליץ גם לחשוב על שמות נוספים בעלי משמעות דומה: אביגיל, רוני, רינה, רננה,

לסיום, מובא בשם האר"י הקדוש שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

(מקורות: שער הגלגולים כג | מכילתא פרשת בא, טז)

ברכה והצלחה!