שלום בעבודה בעקבות רכילות ולשון הרע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/21 21:13 ז בתמוז התשפא

שאלה

שלום לכם

אני מנהלת מוסד

משתדלת לעבוד ולעמוד על פי כל המידות של התורה..

לצערי אני נמצאת במצב שאיני יודעת איך לפתור את הבעיה . שתי עובדות שלי, אחת ישרה כמו סרגל, לא אוהבת רכילות ולשון הרע..עובדת יפה ,נותנת ומעניקה את כולה מעל למצופה. השנייה אשה טובה אבל נופלת הרבה בלשונה, נראה שיש לה חוסר ביטחון ומרגישה תמיד שהראשונה יותר טובה ממנה וזה גורם לה לקנאה שמוציאה אותה מדעתה ובעקבות זה לשונה משתלחת והיא מרכלת עליה לא רק בעבודה גם בצוותים אחרים ,לעיתים גם עלינו כצוות היא נופלת הרבה בלשון ,האשה אינה דתייה ורובנו דתיות ..אולי לא למדה דרך ארץ ..אנחנו משתדלות תמיד לדון אותה לכף זכות ,בעיקר הראשונה שהיא יותר סופגת בגלל שהן עומדות על אותו תפקיד ( מטפלות) הראשונה שנים מורידה מעצמה ,מבקשת לא להחמיא לה ,באמת היא עושה הכל שלשנייה יהיה טוב ולא תרגיש רע ..עדיין השנייה כל הזמן מחפשת אותה, כמו מקנאה בה .. לצערי בחודש האחרון עברו דברים שהיא עברה את הגבול זאת שפוגעת והראשונה נמאס לה ורוצה לעזוב.. אני לא מעוניינת שתעזוב והיא אמרה שהיא תישאר רק אם לא יהיו דיבורים איתה.. זה בעייתי לא לדבר כל הזמן ..כי זה עושה אווירה לא טובה.. עם זאת קיבלתי את רצונה כי היא חשובה לי ברמת העבודה שהיא באמת נותנת ! ואילו השנייה אני משתדלת לדון אותה לכף זכות ולא רוצה לפגוע בה ..אני דיברתי איתה המון פעמיים לא רק לגבי המטפלת.. בכלל בכללית היו הרבה בעיות איתה ..אני לא יודעת מה לעשות כדי לפתור את הדברים בלי שתיפגענה 2 המטפלות .. היא חשובה לי ואני לא רוצה שתעזוב ..אשמח ליעוץ איך לפתור זאת ..תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לקראת שנה הבאה כדאי לעשות סבב תפקידים חדש בכל המפעל, כך ששתי הנשים המדוברות לא תהנה באותו תפקיד. לאחר הסדר החדש יפחת הלחץ ואדרבא יתכן שאם לא יהיו באותו תפקיד המתח ביניהם יפחת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ