שלום בית מעל הכל?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/04/21 20:52 טז באייר התשפא

שאלה

חמי הוא רב.

והוא אישר שחיה במקום מעורב עם כל בני משפחתו, כולל גיסים גיסות וכו...

אישתי בעד. אני מתנגד.

שלום בית מעל הכל? לשחות מעורב?

כמו כן, מעולם לא יצאתי מהארץ.

חמי אישר לטוס אם זה רצונה של אישתי. (ביתו).

אישתי בעד. אני מתנגד.

שלום בית מעל הכל? לטוס לחו"ל?

תשובה

שלום

שלום בית אינו מעל ההלכה, אולם הוא שיקול הלכתי מסויים.

כמובן יש לוודא שמדובר בשלום בית ממש, ולא בקולא המגיעה כנוחות החיים כדי לחסוך דיון אמיתי בנושא החשוב לאחד מבני הזוג.

ישנן הלכות שניתן להקל בהן במקרה של פגימה בשלום בית, כגון טיסה לחו"ל, משום שיש בזה כמה פוסקים שהקלו בדור הקודם אם קונה כרטיס חזרה וטס לסיבה נצרכת אף שאינה מסחר-נישואין-תורה.

​ובשעת צורך ושלום בית, אפשר להקל (אם כי זוגית לא נכון יהיה שיתקיים ויתור מיידי בלי דיון ועיכול של הנושא והתחושות ההדדיות). אמנם הכל מעלין לא"י, אולם במקרה של טיול וחזרה יש כאמור צד להקל בשעת דחק.

לעומת זאת, יש הלכות שלא ניתן להקל בהן כלל. אסור לשחות במעורב.

אם הדבר קשה לאשתך, תנהלו על כך דיון זוגי ותנסו להבין האחד את צרכי השני. אך אין אפשרות בפועל לשחות מעורב, קל וחומר אם מדובר בגיסים וגיסות בבריכה מעורבת וכו'.

ככלל לא בריא וטוב שפוסק ההלכה שלכם בנושאים הקשורים לזוגיות או לניהול הבית, יהיה אבי אשתך. החליטו יחד על פוסק לביתכם, בבחינת 'עשה לך רב והסתלק מן הספק', והרבו אהבה אחווה שלום ורעות.

כל טוב