שלום בית בין איש לאישתו

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 27/02/18 02:16 יב באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ממשפחה דתית לאומית ממוצא תימני

מאז שאני זוכרת את עצמי היו ריבים וחיכוכים בבית, אבא דורש שיעשו דברים בדרך שלו ואמא סובלת מהיחס הקשה והעיקש.

בשנים האחרונות המצב החמיר וקשה לי לראות את אמא שלי קורסת נפשית בגלל היחס המחפיר שלו.

הוא מזלזל בה, מתעלל בה נפשית ומילולית, למרות שהיא באמת אשת חיל ודואגת לכל צרכי הבית והמשפחה ואין עם מי לדבר ולאן לפנות.

אשמח לעצתך איך להתמודד עם הצרה הזאת

תשובה

שלום וברכה.

אכן צריך לדעת שיש משברים בין ההורים לעיתים על רקע שונה.

אם יש דמות ערכית שנראה לך שהיא יכולה להשפיע על אביך, וכגון רב קהילה וכד', הייתי ממליץ לשוחח עימו בעניין ולשאול לעצתו.

חשוב מאוד שהאבא לא ירגיש כאילו מנסים להשחיר את פניו בעיני אוהביו, ולכן יש להדגיש באותה השיחה גם את מעולותיו, ולבקש שלא יצא שהעניין יצא ממך או מאימך או ממישהו מהמשפחה. אם הרב מכיר את קהילתו ומספיק רגיש הוא כבר יוכל למצוא את הדרך הנכונה כיצד לעשות כן, ובעזרת ה' להשכין ביניהם שלום אמת.