שכר ועונש בעולם הדתי לעומת החילוני

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/01/22 12:55 יד בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול לחילוני שלא גדל על תורה ומצוות לא ברורה חומרת אי קיום המצוות, או טוהר המידות כמו לאדם דתי.. במילים אחרות רק כשהתקרבתי לדת הבנתי כמה המעשים שלנו חוזרים אלינו ומשתקפים כמו מראה. האם שופטים אדם דתי וחילוני / האם השכר והעונש הוא אותו הדבר?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

יש מושג בסיסי שנקרא "תינוק שנשבה" זאת אומרת אדם שגדל במציאות שהוא לא הכיר את התורה והמצוות, ולכן כשהוא שב בתשובה אין הוא מתחייב על כל מעשה שעשה בזמן ההוא.

בימינו יש שהגדירו אנשים לא דתיים כתינוקות שנשבו מכיוון שרוח הכפירה שובה כל מי שעומד בדרכה.

בשורות טובות!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן