שכחתי לומר רצה והחליצנו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/11/20 11:35 יז בחשון התשפא

שאלה

בס"ד

אם מישהו שכח לומר רצה והחליצנו בסעודת ערב או בסעודת בוקר בשבת חוזר לומר ברכת המזון, כיוון שסעודות אלו הם סעודות חובה בשבת.

אבל אם שכח רצה והחליצנו אבל אמר "הרחמן הוא ינחינו עולם שכולו שבת... " חוזר בכל זאת?

כשחוזר לומר שוב ברכת המזון אומר גם את החלק של הטוב והמטיב (החלק שלפני הרחמן והחלק של הרחמן) ? כיוון שחלק זה מדרבנן לא?

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

אם ברור לך ששכחת לומר "רצה והחליצנו" ב2 סעודות שבת הראשונות ונזכרת אחרי שהגעת לאחרי ברכת הטוב והמטיב תחזור לברך את ברכת המזון מהתחלה!!!

ואם נזכרת אחרי ברכת בונה ירושלים תאמר את הנוסח המיוחד הכתוב בסידור - ברוך...שנתן שבתות למנוחה וכ"ו

אגב, האם תוכל לפרש לעצמיך מה פירושה של המילה : "והחליצינו" ?

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.