שינוי שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/05/22 07:30 יט באייר התשפב

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה:

שלום לך כבוד הרב

שמי ...ושמעתי לא מעט שיש בעיה בשם הזה ולפני מספר שנים רב המליץ לי לשנות את שמי ללאה אך לא אהבתי את השם

רציתי לשאול אם כדי לי לשנות את שמי? ואם הכן כן האם תמר או לילה אלה שמות טובים או שעדיף שם אחר התלבטתי בין שני השמות הללו. והאם אני צריכה להחליף את השם או שאפשר רק להוסיף אותו בנוסף לשם שלי? והאם אני צריכה לעבור תהליך כלשהו בשביל לשנות את השם.

השמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שאני האדם המתאים לענות על שאלה זו.

שכן, החלפת השם אינו משהו שנראה לי נכון לעשות.

ואיני מבין את ההמלצה לעשות כך.

העולם האמוני שאני הולך בדרכו מאמין מאוד שגורלו של האדם נקבע לפי מעשיו הטובים, או מדרכי הנהגה אחרות של ריבונו של עולם, ולא טוב לו לאדם לתלות את מעמדו הרוחני בשאלה כיצד קוראים לו, ועוד יותר - לחשוב שיש שמות "טובים" או שמות "רעים".

עצה קטנה: טוב מאוד שאת רוצה לשנות את המקום בו את נמצאת בחיים, אך עשי זאת על ידי שינוי דרך ולא על ידי שינוי שם.

ואם בכל זאת את רוצה לשנות את השם - אנא שובי, ואדריך כיצד עושים זאת.

כל טוב